Hou houd je je bezig op die regenachtige dagen?

puzzel

Regen. Niemand houdt er eigenlijk van. Je wil heel graag buiten zijn, maar daar wordt dan dus weer een stokje voor gestoken. En als de regen ook nog eens helemaal onverwacht was, is de kans groot dat alles wat je voor die dag gepland had helemaal in het water loopt. Je moet dan dus op zoek naar iets om je die dag mee bezig te houden. Gelukkig zijn er veel dingen die je kan doen op een regenachtige dag. Zo is het puzzel 100 stukjes assortiment gigantisch, dus met puzzelen alleen kan je makkelijk een hele dag vullen.

Maak er een spelletjesdag van!

Als je kinderen hebt en je had net een dagje aan het strand of in de speeltuin gepland, zullen ze waarschijnlijk best teleurgesteld zijn. Gelukkig kan je er een spelletjesdag van maken. Je hebt waarschijnlijk wel wat bordspellen liggen die je hiervoor kan gebruiken. Je hoeft deze alleen maar uit de kast te halen en misschien afstoffen, en je kan makkelijk de hele dag vullen. Als je niet zo veel bordspellen hebt zijn er trouwens ook heel veel spellen die je met een standaard pak speelkaarten kan spelen, wist je dat bijvoorbeeld Rummikub ook gewoon een kaartspel is?

Ga de hele dag puzzelen!

Voor deze tip moet je wel wat puzzels in huis hebben, maar die kan je vrij makkelijk op internet bestellen als je er nog niet genoeg hebt. Omdat je nooit weet wanneer het gaat regenen raden we je aan om een voorraadje aan te leggen. Het mooie aan puzzelen is dat je echt ergens naartoe werkt. Het vereist dan wel best veel geduld, en het kan heel frustrerend zijn als een stukje net niet de juiste blijkt te zijn. Maar uiteindelijk is het plaatje af en dan verandert al die frustratie in trots in het werk dat je net hebt afgeleverd.

Maak er een productief dagje van

Dit is misschien een wat minder interessante manier om de dag door te brengen, maar er zijn altijd wel een hoop klusjes in huis die nog een keer gedaan moeten worden. En normaal heb je hier echt helemaal geen zin in, zeker als het buiten mooi weer is. Maar als het dan toch regent is het een goed idee om maar eens een dagje huishoudelijk bezig te zijn. Het grote voordeel hieraan is dat je de volgende keer als het mooi weer is niet schuldig hoeft te voelen om de klussen die nog gedaan moeten worden. Die heb je dan namelijk al gedaan.

Probeer een taart te bakken – Maar alleen met wat je in huis hebt

Het is vrij makkelijk om op internet een recept voor een taart op te zoeken, de ingrediënten te kopen, en vervolgens het recept op te volgen. Het resulteert waarschijnlijk wel in een goede taart, maar echt creatief is het niet. Als je toch een hele dag hebt is kan het leuk zijn om eens uit te gaan zoeken wat je eigenlijk kan maken met wat je al in huis hebt. Er staan veel recepten op het internet, dus je kan waarschijnlijk wel wat vinden dat je al kan maken.